Dupa ce le-au fost reziliate contractele in urma protestului original de agresare a directorului societatii la care lucrau, cu furculite, cutite si linguri, primele 80 de muncitoare de la fabrica din Bacau asteptau in cursul dupa amiezei de ieri sa plece catre Ambasada Chinei din Bucuresti pentru a lua drumul catre China.
Directorul fabricii, Sorin Nicolescu, a declarat ieri ca muncitoarele vor fi trimise la ambasada Chinei din Bucuresti, pentru a rezolva situatia plecarii acestora, intrucat el nu are bani pentru a le asigura plecarea si oricum, contractul nu-l obliga sa le asigure drumul. Mai mult, potrivit directorului agresat, Sorin Nicolescu, se pare ca muncitoarele "rasculate" se vor alege si cu dosare penale. In acest sens, Nicolescu a precizat ca a depus deja o plangere penala, iar in aceste conditii, e posibil ca politia sa nu le lase pe cele 80 de femei sa se intoarca in China. Desi conducerea fabricii permisese luni reluarea activitatii doar unui numar de 20 de chinezoaice care participasera la protest, ieri nici macar acestea nu au mai fost lasate sa lucreze.

Directorul fabricii din Bacau a justificat acest lucru prin faptul ca munca lor nu era deloc profitabila in comparatie cu cheltuielile pentru utilitati. "Pierd 70.000 de euro pe zi la contracte, 17.000 de euro pe zi, masa si cazarea, sapte milioane de euro la un contract cu o firma din Italia si zece milioane de euro daune pe care trebuie sa le platesc unor firme pentru neonorarea contractelor", a declarat pentru Mediafax, Sorin Nicolescu. Acesta a mai adaugat ca a gasit deja inlocuitoare pentru muncitoarele concediate, precizand ca a semnat un contract cu o alta firma care ii va trimita o mie de chinezoaice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.