Fosta "Expo-Flora" din Herastrau a fost transformata intr-o cafenea. Afacerea este a "blondei de la integrare", Cristina Parvulescu, sub obladuirea lui Virgil Cirstea, seful parcurilor din Capitala. Prins de Jurnalul National, Cirstea incearca sa-si acopere urmele inventand firme cu care il minte si pe primarul Videanu.

Cine sta sa numere cate flori au fost plantate, cati copaci sau cate fire de iarba au fost cumparate? Cine contabilizeaza aleile asfaltate din parcuri? Cine se intreaba cum au fost cheltuite zecile de milioane de euro pentru asa-zisele reamenajari (un cuvant preferat de edilii Capitalei) ale parcurilor din Capitala? Raspunsul este simplu: nimeni, pentru ca interesele sunt mari si ating persoane importante.

Jurnalul National va incerca sa afle cum au fost si cum vor fi cheltuiti banii bucurestenilor, repartizati pentru spatiile verzi, mai ales ca numai pentru acest an vor fi alocate circa 50 de milioane de euro. Dupa o plimbare prin Herastrau, Cismigiu, Tineretului, Carol sau IOR, concluzia este simpla: pana acum banii au fost dati in alte scopuri.

DE OCHII LUMII. Parcul Herastrau, considerat monument istoric, a ramas plin de terase ilegale, amplasate pe fostele wc-uri publice, si de constructii ridicate fara nici un fel de autorizatie de constructie. Campania de demolare a restaurantelor ilegale initiata de Primaria Capitalei, dar orchestrata de cel care invarte totul in Herastrau, pe numele sau Virgil Cirstea, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), a fost facuta de ochii lumii. Pornita cu mare tam-tam, actiunea a vizat doar cateva bodegi si restaurantul lui Dumitru Dragomir, aici fiind implicata mai mult Primaria Sectorului 1.