Presedintele Traian Basescu ar putea genera un nou scandal. intr-un interviu oferit unei publicatii austriece, seful statului a spus ca "ofiteri ai fostei Securitati sunt activi in economie sau politica". in cadrul aceluiasi interviu Traian Basescu a sustinut ca o lege a lustratiei nu isi mai are rostul in Romania.

Intrebat daca intr-o tara cu probleme legate de comunism si de fosta Securitate ar trebui sa existe o anumita lege a lustratiei ca si in Cehia, Basescu a raspuns: "Lustratia este posibila daca are loc la un an dupa revolutie. Dar au trecut deja 16 ani". Totodata, presedintele Traian Basescu le-a sugerat euroscepticilor sa nu se teama de romanii care ar putea invada piata de munca europeana. "Avand in vedere faptul ca firmele romanesti platesc deja salarii mai mari pentru a mentine personalul, multi romani se vor intoarce acasa.

De aceea nu cred ca ar trebui sa ii fie frica cuiva de o invazie a romanilor", a declarat seful statului. Acesta a mai spus ca Romania continua sa faca pasi importanti pe calea reformelor, in special in domeniul juridic si al luptei anticoruptie. "Trebuie sa continuam si vom continua reformele din sectorul judiciar. Sincer vorbind, adoptarea legilor compatibile UE a avut deja loc. Mai ramane de vazut daca judecatorii, procurorii sau politistii actioneaza suficient de profesional in combaterea infractiunilor", a aratat seful statului.

Presedintele nu a ocolit nici subiectul actiunilor OMV si al gazului rusesc.

Traian Basescu a spus ca in prezent autoritatile romane poarta discutii cu reprezentantii OMV pentru a primi asigurari ca "OMV-Petrom ramane parte integranta a strategiei energetice a Romaniei".

In ceea ce priveste politica energetica, presedintele Traian Basescu a spus foarte clar ca nu doreste ca Romania sa fie controlata de Rusia, pentru ca "in acest sens avem experienta din era sovietica. Nu avem insa nimic de obiectat impotriva unui parteneriat".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.