Ministrul Finantelor va scadea nivelul taxei de prima inmatriculare, in doua-trei saptamini, dind ca noi repere valoarea reziduala a masinii si forma initiala a taxei

Nivelul taxei de prima inmatriculare va fi scazut, in citeva saptamini, prin ordonanta de urgenta, dupa finalizarea discutiilor cu reprezentantii Comisiei Europene, a anuntat ieri ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Romania va purta discutii cu expertii Comisiei Europene doar pe marginea nivelului taxei de inmatriculare, pentru a corespunde cerintelor europene, iar pina la modificarea taxelor vor fi platite actualele cote de impozit, a spus ministrul.

"Singurul loc in care urmeaza sa avem discutii cu cei de la Comisie va fi pe nivelul taxei, intrucit se reclama ca in unele cazuri taxa de inmatriculare este mai mare decit valoarea reziduala. Probabil noile niveluri de taxare vor fi stabilite in citeva saptamini", a explicat Vladescu. Valoarea reziduala este de 20% din valoarea de intrare a unui bun in Romania. "Cind platesti o taxa de 7.000 de euro inseamna mult mai mult decit valoarea de intrare", ne-au declarat reprezentanti ai companiilor de leasing. Vladescu a apreciat ca pentru masinile noi nu vor exista modificari, intrucit sumele platite la inmatriculare nu sint foarte ridicate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.