Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ieri, referindu-se la taxele de ecologizare si de tranzit de la frontiera, ca trebuie respectate acordurile cu Uniunea Europeana, iar Legea 395/2006 si Ordonanta de Urgenta nr. 86/2002 vor fi abrogate prin ordonanta simpla.

"Astazi (vineri - n.r), am semnat un proiect de ordonanta de urgenta pentru a elimina respectivele prevederi din Ordonanta de Urgenta din 2002 si dintr-o lege promovata nu de guvern, ci de un grup de parlamentari, la sfarsitul anului trecut", a spus Vasile Blaga.

Ministrul administratiei si internelor a adaugat ca cele doua acte normative aveau suport legal pana la 31 decembrie 2006, numai ca Romania, prin Tratatul de aderare semnat in aprilie 2005 si la incheierea negocierilor de aderare, in 12 decembrie 2004, s-a angajat sa elimine toate barierele legate de circulatia bunurilor, serviciilor si persoanelor. "Pe de alta parte, Constitutia (...) arata foarte clar ca legislatia europeana primeaza in fata legislatiei romanesti", a mai spus Blaga.

Propunerea legislativa privind administrarea fondurilor incasate din taxele ecologice si de salubrizare percepute pentru trecerea frontierei de stat, de catre Consiliile locale ale localitatilor pe raza carora se afla punctul de trecere a granitei, a fost initiata de deputatii PNL. Actul a fost avizat favorabil de guvern, care nu a facut nici o referire la vremea respectiva, la neconcordanta acestor taxe cu legislatia Uniunii Europene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.