Presedintele Traian Basescu i-a criticat pe membrii Guvernului care au ales sa faca parte din comisii de privatizare. Tariceanu crede ca toate acuzatiile sint populiste

Prezent ieri la sedinta CSM, Traian Basescu nu a scapat ocazia de a-i mustrului pe ministrii care se inghesuie sa-si rotunjeasca veniturile prin participarea in diverse comisii de privatizare. Fara sa faca referire directa la cazul celor cinci ministri care au fost numiti miercuri in Comisia de privatizare a Daewoo Craiova, Basescu i-a sfatuit pe membrii Cabinetului sa se preocupe, in permanenta, doar de mandatul pe care il au la Guvern. "Guvernul are ministri, dar se ocupa de privatizari", a spus, in stilul caracteristic, Basescu.

Tariceanu nu cedeaza

Tariceanu este, firesc, de alta parere. Premierul a explicat ieri ca toate comisiile de privatizare trebuie constituite din persoane responsabile si cu puterea de decizie necesara rezolvarii rapide a unor eventuale probleme. De asemenea, Tariceanu crede ca problema indemnizatiilor acordate ministrilor este una populista. "Orice munca trebuie retribuita, mai ales daca implica asemenea responsabilitate. Munca voluntara era caracteristica perioadei anterioare lui 1989 si este o atitudine populista sa ne intrebam de ce sint platiti acesti oameni", spune premierul, care a mai explicat ca, la constituirea comisiei, nu a stabilit sumele cu care vor fi platiti ministrii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.