Institutul pentru Religie si Politici Publice, din Statele Unite, le-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintelui Parlamentului European, Josep Borrell, si succesorului sau sa verifice daca Legea cultelor din Romania respecta drepturile omului si standardele UE. Potrivit Institutului, Legea cultelor incalca flagrant instrumentele drepturilor omului recunoscute pe plan international si la care guvernul roman este obligat sa adere.

"Graba cu care aceasta legislatie represiva a fost adoptata cu doar cateva zile inainte de admiterea oficiala a Romaniei in Uniunea Europeana ridica serioase semne de intrebare in legatura cu angajamentul Romaniei fata de democratie si protectia drepturilor fundamentale ale omului", declara presedintele Institutului, Joseph K. Grieboski, in mesajul transmis liderilor europeni, relateaza site-ul Christian Newswire.

"In mod evident, presedintelui Basescu si Parlamentului roman nu ar trebui sa li se permita sa se bucure de toate beneficiile si privilegiile calitatii de membru al Uniunii, daca insista sa nesocoteasca standardele de baza ale UE prin implementarea unei legi nedrepte si nedemocratice, care priveaza multe minoritati religioase de dreptul fundamental al libertatii religioase", afirma Grieboski. "Uniunea trebuie sa actioneze pentru a garanta drepturile omului si libertatea religioasa in Romania", cere presedintele institutului american.

"Il felicitam si il sprijinim pe premierul olandez in exercitiu, Jan Peter Balkenende, pentru eforturile sale de a face presiuni asupra Romaniei, ca sa retraga legea", adauga Grieboski. Institutul pentru Religie si Politici Publice, cu sediul la Washington, considera ca Romania are "cea mai proasta lege din Europa referitoare la religie".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.