Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca o parte din banii incasati la Giurgiu pe taxa ecologica nu erau inregistrati in scripte. Guvernul a anulat ieri baza legala a acestei taxe
Inspectorii spun ca procedeul era simplu: banii incasati pe taxa ecologica pe baza de chitante erau inregistrati intr-un borderou si erau predati casierei impreuna cu exemplarul original din acest borderou. Un exemplar raminea la serviciul taxe ecologice, iar al doilea exemplar mergea la gestiunea formularelor cu regim special. Din confruntarea borderourilor cu registrul de casa a rezultat ca 11,1 miliarde de lei vechi nu au fost inregistrati in registrul de casa.

Acestui prejudiciu i s-a mai calculat o dobinda de 2,5 miliarde de lei. Inspectorii Curtii de Conturi au adunat toate probele intr-un dosar pe care l-au inaintat Tribunalului Giurgiu. Ulterior, cercetarea a fost efectuata de catre IGP - Directia Cercetari Penale, cauza fiind inaintata Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie. Persoanele gasite vinovate in acest caz au fost casierele si contabilele de la Primaria Giurgiu, care aveau atributii privind taxele ecologice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.