Arestati pentru incalcarea legii imigratiei, furturi sau jafuri, ei nu vor mai fi expulzati

Aproximativ o mie de romani, detinuti in Italia pentru infractiuni impotriva Legii Bossi-Fini (Legea imigratiei), pentru furt sau jaf, sunt la doar cativa pasi de libertate. Acestia vor iesi, in urmatoarele saptamani, si nu vor mai fi expulzati in Romania. Daca vor dori, ei vor putea ramane pe teritoriul italian.
Ministerul italian de Interne si cel al Justitiei vor lua masuri cu privire la siguranta si asigurarea unui plan de interventie referitor la detinutii romani ce vor parasi inchisorile italiene. "Romanii nu vor mai fi expulzati decat in cazul in care comit infractiuni grave", sustine consulul Romaniei la Milano, Mircea Gheordunescu.

Primul care s-a aratat ingrijorat de eliberarea romanilor este viceprimarul din Milano, deputatul Ricardo de Corato. Ingrijorarile sale sunt amplificate si de existenta, pe teritoriul orasului, a nu mai putin de 11 tabere de nomazi, majoritatea dintre ele adapostind rromi veniti din Romania.

Situatie exploziva la Milano

"Situatia la Milano este exploziva. Eliberarea a circa o mie de detinuti romani, fara un plan precis de ajutorare, ar insemna generarea de noi probleme si transferarea acestora in sarcina primariei", sustine De Corato. Acesta a cerut autoritatilor de la Roma sa puna la punct un plan de actiune in care sa ia in calcul dificultatile pe care le vor avea tinerii romani dupa ce vor iesi din inchisoare, inclusiv de a ajunge la mana gruparilor de crima organizata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.