Liviu Luca, seful sindicatului liber al lucratorilor din Petrom Service a fost audiat ieri, pentru prima data in dosarul privatizarilor strategice in care sunt implicati fostul ministru al economiei, Codrut seres, mai multi fosti inalti functionari din MEC si MCTI, precum si reprezentanti ai Credit Suisse First Boston (CSFB). Motivul audierii lui Luca este proiectul de lege pe care seres ar fi incercat sa-l promoveze, si care avea drept obiectiv vanzarea a opt procente din actiunile Petrom catre asociatia salariatilor din Petrom, condusa de controversatul sindicalist.

Din referatul intocmit de anchetatori in aceasta cauza, afacerea vanzarii pachetului de 8% din actiunile Petrom este tesuta intre doua grupuri de interese, cel reprezentat de Stamen Stanchev, cu toate persoanele oficiale sau din strainatate ce gravitau in jurul sau, si cel al lui Liviu Luca. Deoarece "tocmeala" urma sa-i satisfaca pe toti, cele doua grupari si-au conjugat actiunile.

Potrivit procurorilor, gruparea lui Stanchev si CSFB obtinea avantajul de a acorda "un imprumut de circa 235 milioane de euro garantat chiar prin respectivul pachet de actiuni, cu grad mare de lichiditate in cazul nerestituirii imprumutului", iar Liviu Luca obtinea imputernicirea de a lua decizii cu privire la respectivele actiuni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.