Magistratii Tribunalului Bucuresti (TMB) au respins ieri, cererea facuta de avocatul lui Miron Cozma, ca la urmatorul termen al procesului, in care "luceafarul huilei" cere despagubiri de la statul roman de patru milioane de euro, sa fie audiati Daniel Cozma si Tiberiu Gherghe Cozma (n.r.-fiul si fratele liderului minerilor). De asemenea, judecatorul a respins si constituirea ca proba a unor inregistrari din jurnalele de stiri in care aparea retinerea lui Cozma la Timisoara.

Insa instanta a acceptat drept dovada, articole din ziare din acea perioada, precum si audierea a doi martori Tudor Petre si Sentiu Alexandru, cunostinte ale lui Miron Cozma care au fost de fata in momentul in care acesta a fost arestat la Timisoara. Pentru verificarea statutului juridic al liderului minerilor, judecatorul a dispus trimiterea unor adrese tuturor instantelor care au avut dosarul lui Cozma, pentru ca acestea sa incredinteze magistratilor TMB toate deciziile definitive date in acest dosar.

Astazi, magistratii Judecatoriei Sectorului 5 vor discuta propunerea Comisiei speciale de la Rahova care a decis in 3 ianuarie, ca Miron Cozma merita sa fie eliberat conditionat, cu cateva luni inainte de termenul la care expira in mod normal condamnarea sa, deoarece a avut o conduita buna in penitenciar, din iunie 2006 pana in prezent. Potrivit rapoartelor depuse la dosarul de eliberare conditionata, fostul lider al ortacilor ar fi participat la toate activitatile organizate in penitenciar, a jucat intr-o piesa de teatru si a cantat chiar in corul bisericii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.