Romania a cerut sa fie afiliata fortei europene care exercita misiuni de politie internationala

Jandarmii romani ar putea sa participe, incepand cu anul 2008, la actiuni de securitate civila in state precum Congo, Sudan sau Coasta de Fildes. Primul pas a fost deja facut: institutia Jandarmeriei si-a manifestat dorinta de a se afilia Fortei Europene de Jandarmerie. Astfel, tara noastra ar urma sa participe, in baza solicitarilor primite in ultimii doi ani, la misiuni de politie internationala sub egida UE, NATO, ONU sau OSCE.

Deplasarea, aprobata de Parlament

Singura conditie pe care IGJR o mai are de indeplinit pentru aderarea la FEJ este obtinerea statutului de politie judiciara. "Cu sprijinul conducerii Ministerului Administratiei si Internelor, vom dobandi si competente de politie judiciara. Acest lucru va fi benefic, in primul rand, pe plan intern, urmand sa se creeze un sistem dual al institutiilor ce pot desfasura anchete penale", ne-a declarat seful Jandarmeriei, general-maiorul Costica Silion.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.