Magistratii Judecatoriei Iasi vor decide vineri daca istoricul american Kurt Treptow, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru pedofilie, va fi eliberat conditionat ca urmare a scrierii si publicarii unei lucrari stiintifice de peste 400 de pagini privind viata lui Vlad Dracul. Americanul a inceput in septembrie 2003 redactarea cartii intitulate "Viata lui Vlad Dracul. Reverberatii asupra familiei", pe care a si finalizat-o in octombrie 2006, fiind publicata cu avizul Bibliotecii Centrale.

Conform Legii 275 din 2006 care prevede ca in cazul in care un detinut scrie si publica o lucrare stiintifica pe perioada detentiei, aceasta munca sa ii fie calculata in zile de inchisoare, urmand ca perioada respectiva sa-i fie scazuta din durata pedepsei.

Astfel, Treptow a solicitat Judecatoriei Iasi la sfarsitul anului trecut, eliberarea conditionata in baza acestui motiv. Potrivit unor surse judiciare, directorul peniteciarului de maxima siguranta Iasi a confirmat faptul ca Treptow a redactat aceasta carte. Istoricul american a fost arestat in 2002 pentru pedofilie si a fost condamnat la sapte ani de inchisoare. Americanul ar putea fi eliberat oricum in luna mai, cand va ispasi doua treimi din pedepsa de 7 ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.