Victor Faur, informaticianul aradean acuzat ca a spart serverul NASA, a fost la un pas de a fi angajat de IBM. Ieri, procurorii i-au prelungit interdictia de parasire a tarii

La prima audiere in Bucuresti, procurorii DIICOT au decis sa-i prelungeasca lui Victor Faur interdictia de parasire a tarii cu inca 30 de zile, luind in considerare si faptul ca cercetarea este pe final. El este acuzat de accesarea fara drept a unui sistem informatic, fapta care poate fi pedepsita cu inchisoarea de la 3 la 12 ani. In fapt, Faur este cercetat pentru ca ar fi spart serverele mai multor agentii guvernamentale americane, printre care si cel al NASA.

Avocatul lui Faur, Nelu Pinga, care a aparat si alti hackeri romani, ne-a declarat ca "Victor are anumite circumstante atenuante, pentru ca el a anuntat administratorii conturilor respective ca sint vulnerabile, fapt pentru care exista probe. El s-a jucat, a vrut sa isi dovedeasca priceperea, dar nu a schimbat sau stricat ceva si nici nu a urmarit obtinerea de profituri".

Aparatorul lui Faur s-a aratat optimist in ceea ce priveste procesul clientului sau, proces in care agentiile americane care au facut plingere impotriva sa s-au constituit parte civila, solicitind despagubiri in valoare de 1,3 milioane de dolari. Autoritatile americane nu au cerut extradarea romanului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.