Unii functionari nu si-au publicat niciodata declaratiile de avere sau de interese pe site-urile institutiilor

Cu toate ca ar fi avut destul timp sa o faca pana acum, functionarii prefecturilor si ai consiliilor judetene nu au catadicsit sa-si actualizeze declaratiile de avere pe site-urile institutiilor. Nici macar prefectii sau presedintii de consilii, cei care ar trebui sa dea tonul acestei activitati, nu s-au aratat dispusi sa-si faca publice bunurile si veniturile obtinute in ultimul an. Mai mult, in cazul unui prefect, declaratia de avere este veche de aproape doi ani.

DOLJ

Declaratia de avere a prefectului Nicolae Giugea nu a mai fost actualizata din 6 mai 2005, iar ceilalti functionari din prefectura, pur si simplu, nu si-au postat niciodata pe pagina web a institutiei declaratia de avere. "Nu stiu de ce nu sunt postate celelalte declaratii de avere pe site. L-am delegat pe subprefectul Giugiteanu sa se ocupe de acest lucru, o sa-i comunic ca nu merge. Eu nu am apucat inca sa o completez, dar sa stiti ca mari diferente intre cea trecuta si aceasta nu exista. Mi-am schimbat masina si am mai capatat ceva datorii, atat", a declarat Nicolae Giugea. (Cosmin Pretorian)

PRAHOVA

Pana ieri la pranz, niciun reprezentant al conducerii Prefecturii Prahova nu se sinchisise sa-si actualizeze declaratia de avere pentru anul 2006. Prefectul Corneliu Popescu si subprefectii Nicolae Alexandri si Mircea Ionita aveau postate pe site-ul institutiei declaratiile de anul trecut. (D. Lazar)

GALATI

Motivand ca sunt inca in concediu sau ca nu s-au imbogatit, aproape toti alesii locali sau functionarii publici galateni nu si-au prezentat noua declaratie de avere. Mai mult, o parte din ei nu le-au actualizat din 2005 sau nu le-au publicat niciodata. Exceptie face Marcela Sighinas, vicepresedintele Consiliului Judetului Galati care si-a depus noua declaratie de avere la finele anului trecut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.