Benzinariile care nu au obtinut perioada de tranzitie la momentul negocierii capitolului de mediu cu Uniunea Europeana si care nu au achizitionat, montat si pus in functiune "unitatile recuperare vapori" isi vor incheia activitatea incepand cu 1 ianuaie 2007, se arata intr-un comunicat al Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti.

Unitatile de recuperare vapori sunt necesare pentru limitarea emisiilor de compusi organici volatili rezultati din depozitarea si distributia benzinelor pentru autovehicule. Astfel, agentii economici care au ca obiect de activitate comertul cu carburanti isi inceteaza activitatea din cauza neindeplinirii masurilor de conformare pana la data de 31 decembrie 2006. Acestia au ca obligatie sa respecte legislatia de mediu in vigoare si sa solicite actele de reglementare necesare, cum ar fi avizul de mediu pentru stabilirea obligatiilor de mediu la incetarea activitatii si acordul de mediu in cazul dezafectarii instalatiilor.

Potrivit APMB, pana la data de 29 decembrie 2006 in Bucuresti nicio benzinarie nu a solicitat derogari de la prevederile Directivei "COV din benzinarii" existand 12 unitati ale Petrom care au solicitat perioada de tranzitie pentru realizarea masurilor stabilite. Acestea vor trebui finalizate pana la 31 decembrie 2007. In decursul anului 2006 APMB a inspectat mai multe unitati de profil suspecte a utiliza in mod necorespunzator substante chimice periculoase. Rezultatul a fost descoperirea a 14 unitati cu risc minor/major care intra sub incidenta Directivei SEVESO II, privind controlul accidentelor majore care implica substante periculoase.

Astfel, s-au constatat conformitatile si neconformitatile pentru unitatile pentru care s-a impus termen de adoptare si realizare a solutiilor corespunzatoare. In ceea ce priveste "instalatiile mari de ardere" ale CET-urilor s-a constatat ca aceste obiective respecta etapele de incadrare de reducere a emisiilor de noxe. Toate masurile mentionate fac parte din planul de conformare al autorizatiilor integrate de mediu, evidentiindu-se indeplinirea masurilor stabilite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.