Da, unora le place jaful. Sub aceasta deviza, pagina 3, aici de fata, s-a murdarit in fiecare saptamina a anului care se incheie. Pentru ultima oara in 2006, jafurile sint premium. E cu bonus. De data asta, preferam jaful retrospectiv, cu repe­titie. E editie de colectie, un greatest shits 2006. Daca aveti cumva o senzatie de déja vu, nu gresiti. E normal: Blaga, ala cu spa­tiul mioritic, ne-a povestit deja de "timpul havuz", ala de se intoarce. Noi va povestim azi de "timpul abuz", care de fapt nu a plecat niciodata. Sa vedem, deci, cine a abuzat de timpul nostru si anul asta. Deci de banii nostri, ca de aia time is money si tot de aia baietii au asa mult timp la dispozitie, in care sa se gindeasca la ce sa ne mai fure.

Dan Ioan Popescu, nasul lui Calin Popescu Tariceanu

Drumul furaciunilor de la Hidroelectrica a fost deschis pe cind Calin Popescu Tariceanu, inca actual prim-ministru, era ministrul Industriei. Dar ceea ce s-a in­timplat dupa venirea lui Dan Ioan Popescu (DIP) la cirma furtului a insemnat o dezvoltare exponentiala a productivitatii. A, nu a celei energetice: Hidrocentrala Portile de Fier 1, retehnologizata, produce cu 20% mai putin decit jumatatea gea­ma­na a sirbilor, care inca nu au inceput retehnologizarea. Catastrofa este vizibila de pe Luna.

Dupa ce Tariceanu a semnat primul contract, Romania a numit un ambasador in Elvetia: dl Radu Boroianu, o persoana distinsa, de vita nobila, prieten bun cu Calin. Boroianu s-a asociat cu Buzaianu, omul in conturile caruia a curs toata apa Hidroelectrica. Dan Ioan Popescu fost un dragut ca a acceptat sa fie nasul de cununie al lui Buzaianu. Revansa a fost a lui Calin Popescu Tariceanu, care, daca nu l-a putut avea nas de casatorie direct pe DIP, s-a insurat in 2004 avindu-l ca nas pe asociatul lui Buzaianu cel nasit de DIP, Radu Boroianu.

Faptele mai mult sau mai putin acoperite ale mirtanului Felix, sublocotenent de intendenta in rezerva

Voiculescu uita ca a platit din greu ca dosarele lui sa ramina la secret. Timp de sapte ani, Voiculescu l-a omenit cu 2.000 de dolari pe luna, plus cu alte avantaje materiale, pe generalul cu patru stele Constantin Rotaru, fost adjunct al directorului SIE, pentru ca el sa stearga direle care ar putea conduce nu atit la dosarul lui de ofiter, care intr-adevar se pare ca n-a exis­tat neam, cit la urmele deturnarii a mari sume de bani din conturile ICE Dunarea, in cadrul careia si-a desfasurat activitatea. Informatia, inedita, ne-a fost furnizata de un important membru al Comunitatii Nationale de Informatii: "Constantin Rotaru a fost director adjunct al Intreprin­derii de Comert Exterior Dunarea, care producea valuta inclusiv pentru partid".

Dupa Revolutie, Rotaru a iesit din sistem si a fost angajat la trustul de presa Intact al lui Voiculescu. In 1998, Rotaru este reangajat in SIE. In toti acesti ani, Rotaru a distrus cu o meticulozitate de artizan chinez toate dovezile cu privire la implicarea lui Voiculescu in deturnarile de fonduri din gestiunea ICE Dunarea.

Desi incarcerat pentru omar deo­sebit de grav, Hayssam ne-a facut din nou la buzunare

Dupa ce PSD-ul, in care era membru, a intrat in opozitie, Omar Hayssam s-a simtit foarte singur. Poate si pentru ca nu mai putea face afaceri decit cu colegii de arest din alte celule. In fine, treaba lui, nu starea de spirit a lui Hayssam ne intereseaza pe noi aici. Ci prezenta lui de spirit, salvatoare, daca nu chiar salutara, am putea spune, judecind dupa cum ne-a salutat din mers. Un mers cu pasi siguri, in ciuda poticnelilor lesinate, numai bune de impresionat judecatorii.

Din pirnaie, sirianul a reusit sa-si instraineze toate afacerile, printre care cel mai rasunator tun a fost nu cel cu zapada artificiala, ci cel cu gheata, cunoscut si ca Patinoarul Floreasca. Omar Hayssam nu mai poate fi executat (de Fisc, nu bagam mina in ceea ce-i priveste pe altii), neavind vreo pro­prie­tate pe numele lui sau pe numele altor firme de ale lui. Si chiar ne-am raci gura de pomana daca v-am spune ca e numai o coincidenta ca Hayssam a vindut ce era de furat chiar inainte sa fuga unde avea de ajuns.

De ce va avea nevoie A. Nastase sa se trateze la Sovata

Pentru ca, printre altele, iata ce-au semnat somnambulii APAPS-ului: au vindut 82% din actiunile de la SC Balneoclimaterica cu 43 de miliarde de lei vechi. In fapt, activele societatii valorau de vreo zece ori mai mult, la o estimare sumara. Ca sa va faceti o idee, Vila 6 a fost data la o valoare contabila de 52.805.000 lei. La data privatizarii, vila era in locatia unei asociatii familiale, care platea pe an o chirie de 47.000.000 de lei, aproape cit pretul la care a fost vinduta. Adrian Nas­ta­se facea el insusi pe prostul pe chestia asta, de parca smenul nu ar fi fost din guvernarea dumnealui personala. Daca nu are incredere in noi, poate sa intrebe si la Curtea de Conturi, ca stiu ei mai bine cum a fost, ca au facut raport exact pe tema asta, raport pe care deja l-au dat la DNA.

Cum opereaza SRI cu informatorii si ce fel de informatii cauta SRI cu privire la numitii B.P. Hasdeu si Jenica Tabacu

O data la citeva luni, de 16 ani incoace, Romania este luata pe sus de virtejul deconspirarii fostei Securitati. Politicieni de bine, precum Cozmin Gusa sau Lavinia Sandru, scot de la naftalina informatii rasuflate si creeaza senzatia ca au dat lovitura, dezvaluind lucruri aparent iesite din comun. Ceea ce pare de neimaginat, insa, este ca, pina la un moment dat, SRI a operat cu informatorii mai rau ca fosta Securitate si a cautat informatii halucinante, care-l pot uimi pe orice cercetator onest al arhivelor fostei Securitati.

Po­vestea se petrece inainte de anul 2000, in orasul Cimpina. Biroul SRI Cimpina a fost condus de colonelul Ion Savu. Pe atunci maior, Savu a dat ordin ca Jenica Tabacu, directorul Muzeului "Iulia Hasdeu" din localitate, sa fie pusa sub supraveghere informativa si operativa. Cazul a fost ope­rat de capitanul Marius Soare, acelasi care s-a ocupat de intocmirea dosarului de urmarire al lui Horia-Roman Patapievici. Lucrarea a fost aprobata de fostul comandant al Sectiei SRI Prahova, colonelul Corneliu Paltinea.

Ghid de utilizare a functionarului AVAS: lectie gratuita de mituire

Cu fustita deasupra genunchilor, strinsa pe trup, cu bratari la miinile albe ca marmura, cu gitul incolacit de margele, cu poseta scumpa Louis Vuitton. O doam­na matura bine, dar foarte fisneata si aranjatica foc, varianta Cruella mai tinara. Asa arata doamna Carmen Cruceru, sefa a unei comisii de licitatie la AVAS. Si, poa­te pentru ca arata atit de bine, nu a ezi­tat sa asigure un reporter al Academiei Cata­vencu, deghizat in investitor de provincie, ca il va ajuta, anuntindu-l cine mai e la licitatie, chiar daca nu avea voie s-o faca, iar pe viitor, daca ar fi vrut, l-ar fi pus in legatura cu alti presedinti ai altor co­misii de licitatie. Reporterul s-a simtit dator sa-i raspunda cumva, repede, pe ma­sura. Si atunci a recurs la singura solutie pe care o avea la indemina: plicul cu spaga. 500 de euro. Doamna s-a inrosit de emotie, mai intii a dat sa-l refuze, dar pina la urma l-a primit.

Rus si Blaga comunica integrat intre ei de 100 de milioane de euro

Sub palaria gaurita, dar incapatoare a sigurantei nationale, Ioan Rus de la PSD a facut pe galantul si si-a cadorisit Ministerul de Interne, pe care-l conducea, cu ditamai contractul fara licitatie, in 2001. La vremea aia, mizilicul fara concurs ne-a costat peste 30 de milioane de euro. Pina la finalul mandatului PSD, suma s-a dublat, contractului i-au crescut anexe, acte aditionale si tot asa. Partea nasoala, insa, nu e neaparat ca Rus a furat, ci ca si Blaga a continuat sa nu faca licitatii. Si uite asa, cu aceeasi firma, Kongsberg Defence Communication Norvegia, a in­cheiat si actualul ministru de Interne un contract, de a ajuns purcoiul de euroi la suma fixa de o suta de milioane. La mai mare, traiasca, asteptam urmatorul mandat la Interne, sa externalizeze si aia niste spagi.

Functia lui Basescu bate gradele PD-istilor. Pe umar, afectuos

Intre 2000 si 2004, numai oamenii lui Nastase aveau functii. Or, se stie, functia creeaza organul. De asemenea, se mai stie ca organele au grade. Prin urmare, degeaba aveau nastasienii functii, daca nu erau si niste gradati prin preajma care sa le implineasca menirea. Ei bine, de asta s-a ocupat Basescu, care a venit cu niste PD-isti cu toate tresele la ei. Care de prin Militie, care de prin Secu. Si asa au facut cu totii bani, fericiti, pina la adinci batrineti ale lui Bombo. Printre principalele piese din jocul de dame al lui Ba­sescu (nu insistam cu damele, intelegeti si voi) s-au remarcat securistoizii Virgil Magureanu si Dorin Iacob, dar si multi-afaceristul Cristian Burci, care nu face bani in orice regim s-ar afla numai daca e bagat la beci. A, si ar mai fi si Silvian Ionescu, dar el face parte atit din categoria securistoizi, cit si din cea afaceristi.

Rusii intreaba: am gaz? Americanii raspund: Amgaz!

Cit a stat la Banca Mondiala, la Was­h­ington, ca economist care s-a specializat in probleme de privatizare, Stolojan a cunoscut o gramada de americani. Dupa ce a revenit in tara, americanii cu pricina i-au intors vizitele lui Stolo, care le-a aratat frumusetile patriei: mai niste fa­brici de privatizat, mai niste conducte de gaz de capusat, si tot asa.

De data asta e vorba de reteta braconarii Romgaz cu know-how american, interese rusesti si lacrimi de crocodil din partea lui Basescu, care are si el un om in combinatie. Bon, ideea e simpla: statul (prin Romgaz) a dat unor privati (Amgaz-ului) o felie din tortul activitatii de stocare de gaze naturale, pretextind ca nu are bani sa investeasca in construirea unor noi depozite. Ceea ce e chiar un pretext mai mirositor decit toate vinturile date de sconcsii din Rom­gaz. Pentru ca, numai pe 2005, profitul net al societatii de stat a fost de 80 de mi­lioane de euro. Deci bani erau, mai trebuia gasita o teava de scurs spaga.