Politologul il avertizeaza pe fostul presedinte ca dosarele se pot reconstitui si anunta ca in Enciclopedia Comunismului Romanesc lista numelor se va extinde.

Dupa condamnarea pe comunismului in Parlament, pe 18 decembrie, Vladimir Tismaneanu acorda primul interviu cotidianului "Evenimentul Zilei". Politologul a condus timp de 8 luni Comisia prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste in Romania.

"M-a mirat foarte mult reactia PSD"

EVZ: V-a surprins faptul ca mottoul raportului ("Fie ca urile sa amorteasca!" - Jules Michelet, n.r.) n-a prea fost luat in seama de clasa politica?

Vladimir Tismaneanu: Reactia fata de raport a fost in prima faza superficiala si emotionala. M-a mirat foarte mult reactia PSD. Cred ca ar fi fost o oportunitate extraordinara sa se delimiteze de spiritul bolsevic pe care il reprezinta - din pacate, trebuie sa recunosc acest lucru - Ion Iliescu. Daca ar fi fost citit acest raport, PSD trebuia sa fie de partea acestui raport. Partidul Social Democrat (formatiunea cu acelasi nume care a reprezentat miscarea socialista dupa 1927 - n.r.) este unul dintre partidele martirizate de comunism.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.