Pe 22 decembrie, televiziunile romanesti s-au batut pe audienta cu ajutorul a doua filme autohtone despre Revolutie. Regizorii lor spun ca a fost o decizie nefericita.

TVR a anuntat difuzarea filmului "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii", al lui Catalin Mitulescu, pe 22 decembrie, la ora 20.00. Antena 1 a programat ulterior "Hirtia va fi albastra", productia lui Radu Muntean, la aceeasi data si la aceeasi ora. Dupa o schimbare de program la televiziunea publica, cele doua filme romanesti s-au difuzat la ore diferite, dar in aceeasi zi. Chiar si asa, productiile au strins in fata micului ecran sute de mii de romani fiecare.

Putin fairplay

"A fost vorba de o competitie prost inteleasa. Antena 1 si-a propus o concurenta, in conditiile in care filmul era deja anuntat in programul TVR de mai multa vreme", a declarat regizorul Catalin Mitulescu. Radu Muntean, "rivalul" de breasla de la Antena 1, e de aceeasi parere: "Un asemenea tip de concurenta nu favorizeaza pe nici unul dintre regizori. A fost mai degraba vorba de o intimplare nefericita, cauzata de lipsa de comunicare". Asa ca cei doi au stat de vorba si au incercat sa schimbe datele de difuzare. Paralel cu negocierile lor, TVR-ul a cedat si a reprogramat "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii" cu doua ore mai tirziu. "Cu o luna inainte il programasem la 20.10. Din promo-urile Antenei 1 am vazut ca vor difuza si ei un alt film romanesc despre Revolutie, produs anul acesta. Ca o televiziune publica ce sintem, am mutat filmul la alta ora. Tudor Giurgiu (n.r. - presedintele TVR) a avut o contributie importanta: ca regizor, si-a dat seama ca nu era in interesul nimanui ca filmele romanesti sa isi fure unul altuia publicul", a spus Horia Romanescu, director de programe la TVR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.