Magistratii Curtii de Apel Cluj au respins vineri, recursul inaintat de cei patru arestati din dosarul Gazeta, impotriva sentintei Tribunalului Cluj, prin care au fost prelungite cu 30 de zile mandatele de arestare. Cei patru arestati in dosarul Gazeta, Liviu Man, Aurel Muresan, Ioan Otel si Dorel Vidican au facut recurs impotriva sentintei Tribunalului Cluj din 20 decembrie, prin care au fost prelungite cu 30 de zile mandatele de arestare emise pe numele lor.

Tribunalul Cluj a dispus miercuri, prelungirea cu 30 de zile, incepand din 27 decembrie, a mandatelor de arestare preventiva pe numele celor patru reprezentanti ai Trustului "Gazeta", acuzati de santaj calificat si spalare de bani. Reamintim ca opt reprezentanti ai Trustului "Gazeta" sunt cercetati pentru constituirea unui grup infractional, santaj calificat si spalare de bani, patru dintre ei fiind arestati preventiv la sfarsitul lunii octombrie.

Jurnalistii sunt acuzati ca ar fi santajat mai multe persoane publice, printre care se numara si oameni de afaceri si politicieni, pe care i-ar fi amenintat ca vor dezvalui in ziare diverse fapte, reale sau imaginare, despre ei. impotriva jurnalistilor au depus plangeri zeci de persoane publice. Procurorii DIICOT i-au interzis sotiei presedintelui Trustului "Gazeta", Milena Man, sa paraseasca localitatea pentru 30 de zile, ea fiind cercetata pentru aderare la grup infractional si santaj in forma continuata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.