“Romania si Bulgaria vor fi tratate in continuare de catre UE, in anumite privinte, ca si cum ar fi tot state candidate, si nu membre”, arata publicatia online EUobserver.
Publicatia europeana EU- observer insista asupra faptului ca oficiali ai Comisiei Europene vor continua "sa-si bage nasul" in activitatea celor doua guverne, pentru a monitoriza progresele inregistrate, in special in domeniul luptei impotriva coruptiei si crimei organizate, al sigurantei alimentare si (in cazul Bulgariei) in domeniul aviatiei. "Ca si cum aderarea nu ar fi avut loc, Sofia si Bucurestiul se vor confrunta cu aproximativ aceleasi instrumente de monitorizare ale Bruxelles-ului ca si in ultimii ani, cum ar fi rapoartele si vizitele din partea oficialilor UE", arata EUobserver.

Tratamentul impus celor doua tari este mult mai dur decit cel aplicat celor zece care au aderat in 2004. Aceste zece state au avut doar unele restrictii in privinta exporturilor de produse agricole, pe care le vor avea si Romania si Bulgaria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.