Manifestarile au reunit fosti revolutionari si simpatizanti ai Revolutiei din Decembrie 1989, reprezentanti ai autoritatilor locale si cei ai organizatiilor de revolutionari din Bucuresti. "Vin aici pentru ca asa simt, nu reprezint nici o organizatie, vin pe cont propriu ca sa aprind o lumanare eroilor", spunea unul dintre cei prezenti in Piata Universitatii, la ceremonialul religios de cinstire a eroilor-martiri. "Libertatea" a fost cuvantul ce a stat pe buzele tututror celor ce au venit ieri in Piata Universitatii pentru a cinsti martirii insangeratului decembrie 89. Opinia unanima a fost aceea ca eroii revolutiei romane nu si-au pierdut viata in zadar. "Acum suntem liberi, intr-adevar, eroii nostri nu si-au pierdut degeaba viata. Este o imbunatatire a vietii", spuneau cei prezenti ieri dimineata in Piata Universitatii.

Presedintele Ligii Nationale a Luptatorilor din Decembrie 1989, Vasile Negrea, crede ca dezbinerea revolutionarilor din 89 a generat o fragmentare a puterii celor ce au iesit in strada pentru inlaturarea dictaturii. Potrivit acestuia, in toata tara exista 160 de organizatii ale revolutionarilor, dintre care 20 numai in Bucuresti. Circulatia rutiera in centrul orasului a fost restrictionata intre Universitate si Piata Romana, pentru a permite revolutionarilor sa se deplaseze si sa marcheze cum se cuvine ziua de 21 decembrie, cand, in 1989, a izbucnit Revolutia in Bucuresti.

La ceremoniile de cinstire a eroilor au participat fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai organizatiilor de revolutionari din Capitala. in locurile de cinstire a memoriei martirilor Revolutiei din 1989 au fost depuse coroane de flori din partea presedintelui Traian Basescu, guvernului, organizatiilor de revolutionari.