Ultima sedinta din acest an a CSAT n-a fost deloc linistita. Presedintele Basescu i-a dat din nou, ieri, peste degete premierului Calin Popescu Tariceanu

CSAT nu numai ca nu a aprobat cererea PNL de reducere a numarului de militari romani din teatrele de operatii si retragerea trupelor din Irak, ci a decis aproape dublarea acestora. Anul viitor, dupa cum a spus Basescu, Romania va pregati "un virf" de 3.200 de militari in teatrele de operatii din afara granitelor. Acum, conform spuselor sale, Romania are in teatrele de operatii 1.900 de militari.

Primul contingent care va suplimenta fortele de peste granite va fi al celor 205 militari de pe una dintre fregatele ce vor participa la misiunea de patrulare in Mediterana "Active Endeavour", sub comanda NATO. Ceilalti 1.095 de militari vor constitui doar detasamente de rezerva la dispozitia aliatilor.

Legile sigurantei, returnate

Totodata, seful statului i-a returnat primului-ministru pachetul de legi privind siguranta nationala. Dupa cum a declarat Basescu, legile sigurantei nationale, in formula in care au fost transmise CSAT de catre Guvern, necesita modificari consistente pentru ca serviciile de informatii nu pot functiona ca ONG-urile. El a criticat varianta Guvernului, care insista pentru transparenta serviciilor secrete. "Cind se gaseste primul serviciu de informatii din lume transparent, as fi bucuros sa fiu anuntat."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.