Agentul partii romane pentru procedurile in fata Curtii Internationale de Justitie (CIJ) in cazul Delimitarea maritima in Marea Neagra (Romania c. Ucraina), Bogdan Aurescu, a depus, la Haga, la Grefa Curtii, replica Romaniei in procesul initiat de tara noastra pentru delimitarea platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra, informeaza MAE intr-un comunicat de presa. La data de 16 septembrie 2004, in conditiile in care procesul de negocieri bilaterale desfasurat pe parcursul a 6 ani nu a condus la identificarea unei solutii echitabile pentru delimitarea spatiilor maritime mentionate, Romania a sesizat Curtea de la Haga pentru aceasta chestiune.

La 15 august 2005, Agentul partii romane a depus Memoriul Romaniei, ce cuprinde argumentatia juridica in favoarea solutiei de delimitare propuse de tara noastra. La 16 mai 2006, conform termenului fixat de Curte, partea ucraineana a transmis Grefei Contra-memoriul sau. In urma unei intalniri din data de 28 iunie 2006 de la Haga, la sediul CIJ, a reprezentantilor Romaniei si Ucrainei in procesul mentionat, Presedintele Curtii a decis stabilirea termenului de 22 decembrie 2006 pentru prezentarea Replicii de catre Romania.

Replica Romaniei cuprinde reactia fundamentata a partii romane fata de sustinerile partii ucrainene din Contra-memoriu, care sunt contracarate, precum si elemente suplimentare de argumentatie care completeaza si dezvolta constructia juridica expusa de partea romana in Memoriul sau din august 2005 in sprijinul solutiei pe care partea romana o considera ca fiind echitabila pentru delimitare. Replica este insotita de anexe cuprinzand documente si harti ce constituie elementele de proba pentru fundamentarea argumentatiei partii romane.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.