Uniunea Sindicala MediaSind acuza "o noua tentativa a clasei politice de a submina mass-media din Romania" si se declara impotriva proiectului de modificare a Codului Penal prin care jurnalistii vor putea primi pedepse cu inchisoarea sau amezi penale. "Ministerul Justitiei, impreuna cu unele organizatii ale jurnalistilor nereprezentative pentru ramura mass-media, dar obediente institutiei respective, au pregatit un proiect de modificare a Codului Penal prin care jurnalistilor li se vor putea aplica pedepse cu inchisoarea de la doi la sapte ani sau amenda penala", a declarat, luni, presedintele MediaSind. Cristi Godinac.

Astfel, articolul 217 din proiect, care prevede ca "ascultarea, fotografierea sau inregistrarea audio a unei convorbiri private, inregistrarea de imagini intr-un spatiu privat, difuzarea acestora catre o alta persoana sau publicului constituie infractiuni care se vor pedepsi cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda".

Liderul sindicatului precizeaza, de asemenea, ca articolul 268 prevede ca "dezvaluirea de probe, inscrisuri, imagini sau inregistrari dintr-o cauza penala de catre un martor sau de catre o alta persoana care a luat cunostinta de acestea se vor pedepsi cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda".

Totodata, sursa citata acuza si articolul 269 al aceluiasi proiect, prin care "publicarea sau difuzarea, mai inainte de solutionarea definitiva a unei cauze penale, de imagini cu o persoana cercetata, surprinse in urmatoarele imprejurari: cu ocazia prinderii ori pe durata retinerii sau arestarii preventive; pe durata efectuarii unui act procedural; in incinta sau in apropierea sediului instantei, parchetului ori al organului de cercetare penala, se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an sau cu amenda".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.