Ministerul de Interne din Marea Britanie a anuntat luni masurile care vor fi luate in cazul romanilor ce vor dori sa munceasca sau sa mearga in excursie in aceasta tara. Conform acestor masuri prezentate de publicatia "Daily Telegraph", cetatenii romani vor putea intra pe teritoriul britanic la fel ca pe teritoriul oricarui alt stat european, pe baza pasaportului sau a cartii de identitate. Perioada pentru care romanii pot ramane in Marea Britanie este trei luni sau, in cazul in care isi vor putea dovedi capacitatea de a se autointretine, pe o perioada nelimitata. Autoritatile engleze au luat totusi in calcul posibilitatea de a aplica pe pasapoarte stampile cu data intrarii in tara.

Persoanele care doresc sa se angajeze vor beneficia de 20.000 de locuri de munca anual, majoritatea aflate in domeniul agricol si alimentar. Cetatenii romani vor putea desfasura fara probleme activitati independente pe teritoriul Marii Britanii. Doar in cazul muncitorilor calificati, guvernul britanic a prevazut masuri speciale, doritorii vor trebui sa obtina in acest sens un permis special de munca. Singurii in privinta carora lucrurile raman neschimbate sunt studentii care vor putea pleca cu bursa sau vor putea avea job-uri temporare in aceleasi conditii ca si pana acum. Masuri similare au fost adoptate de catre autoritatile britanice si pentru cetatenii bulgari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.