Tribunalul Neamt a admis recursul mostenitorilor Sturdza, in opozitie cu Directia Silvica Neamt, astfel incit acestora li s-a retrocedat intreaga suprafata de 26.100 de hectare cerute in virtutea legilor Romaniei cu privire la retrocedarea suprafetelor abuziv confiscate de comunisti. Intr-un clasament al revendicarilor de paduri din judetul Neamt, prima pozitie apartine familiei Sturdza iar pe locul doi se afla Minastirea Neamt care a revendicat aproape 5000 de hectare.

Mostenitorii printului Sturdza, Mihai si Elena Sturdza, Dimitrie Sturdza, Erik Sturdza, Gheorghe Sturdza si Kvaal Greta Marie Kristine Sturdza, redobindesc astfel padurile familiei situate pe Valea Muntelui. Este vorba de 5.309 hectare in masivul Ceahlau, versantul de sud al muntelui, 2.512 hectare in masivul Riul Doamnei, 4.563 hectare in masivul Grintiesul, 2.563 hectare in masivul Stejarul, 4.866 hectare in masivul Bistricioara (Magura), 3.397 hectare in masivul Schitului, 1.064 hectare in masivul Bistra si 2.909 hectare in masivul Hangu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.