Federatia Rumanilor din Serbia a anuntat ca va inchide agentia de presa Timoc Press din motive financiare. Proiectul nu a primit, in acest an, fonduri de la Ministerul roman de Externe, care invoca faptul ca documentatia nu respecta cerintele oficiale

Federatia Rumanilor din Serbia (FRS) deruleaza, incepand de anul trecut, un proiect care are ca obiectiv pastrarea identitatii nationale, culturale si religioase a comunitatii romanesti. Proiectul, conceput pe mai multe capitole, a fost doar partial sustinut financiar de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP), din Ministerul roman de Externe. O directie importanta a proiectului a reprezentat-o crearea unor organe mass-media in limba romana.

In acest sens, a fost infiintata agentia de presa Timoc Press. FRS a anuntat ca, din lipsa mijloacelor financiare, va inchide agentia cel mai tarziu pe 25 decembrie. DRRP a argumentat ca, anul acesta, nu a sustinut financiar proiectul FRS din motive tehnice, invocand nerespectarea cerintelor de intocmire a dosarului. Conducerea FRS contrazice aceasta varianta si sustine ca a respectat toate solicitarile legale.

Dusan Parvulovici, directorul FRS , a declarat, ieri, pentru "Gardianul", ca anul acesta DRRP nu a sustinut financiar proiectul "Transparenta" si ca nu dispune de fonduri pentru continuarea activitatii si plata chiriilor. In plus, FRS a acumulat pana in prezent o datorie de 15.000 de euro. Proiectul "Transparenta" a fost inaintat DRRP-ului in luna iunie a acestui an si a fost inregistrat la Bucuresti in iulie. Pe 11 decembrie, DRRP a instiintat FRS ca nu va primi finantare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.