Multi dintre chiriasii de lux ai Romaniei continua sa stea nestingheriti in vilele de protocol ale statului chiar daca nu mai au de ani buni acest drept. Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, a anuntat ieri ca prezentarea raportului privind verificarile contractelor a circa 200 de locuinte in care locuiesc fosti sau actuali demnitari se amina.

Raportul trebuia prezentat la finele lunii noiembrie, dupa cum anuntase initial Radu Stroe. Intirzierea este justificata, potrivit acestuia, de extinderea verificarilor asupra a 700 de contracte de inchiriere a spatiilor Regiei. "Se verifica inclusiv istoricul contractelor din perioada 1990-2000", a precizat Stroe.

Dupa publicarea de catre "Cotidianul" a unor anchete privind situatia locativa a unor fosti demnitari ai statului (Mircea Geoana, Vasile Dincu etc.), Secretariatul General al Guvernului a anuntat ca a cerut RAAPPS sa analizeze toate tipurile de contracte si conventii de cazare incheiate de Regie si sa verifice legalitatea acestora. SGG a solicitat, totodata, ca, in situatiile in care se vor constata nereguli, sa se aplice rapid solutiile juridice legale.