Dana si Adrian Nastase, prezenti in fata judecatorilor
Fostul premier PSD, Adrian Nastase, impreuna cu sotia sa, Dana s-au prezentat ieri, la primul termen al procesului Zambaccian in care sunt judecati alaturi de alte doua persoane, pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie. Magistratii inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat judecarea procesului, pentru ca Irina Jianu a transmis o cerere in care sustine ca este bolnava, si din motive medicale nu s-a putut prezenta in sala de judecata.

Totodata, aceasta a invocat dreptul la aparare si a cerut amanarea procesului pentru a-si putea angaja un avocat. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) spun ca in perioada 2001-2006, folosind autoritatea si influenta, rezultate din functiile politice si administrative ocupate in stat, Adrian Nastase ar fi comis mai multe infractiuni de coruptie prevazute de Legea 78 /2000, antrenand si alte persoane. Nastase este acuzat de luare de mita si obtinere de foloase necuvenite, in sensul ca ar fi obtinut mita de la Irina Jianu, in scopul de a o mentine in functia de inspector general de stat la ISC si de a o numi in aceasta functie dupa ce institutia a trecut in subordinea guvernului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.