Fostul premier acuza DNA ca a instrumentat un dosar "strict politic"

Magistratii incep, astazi, dezbaterile in dosarul fostului premier Adrian Nastase, trimis in judecata de DNA, in urma cu o luna, pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite.

In acelasi dosar este acuzata de complicitate la aceleasi infractiuni si sotia fostului premier, Dana Nastase. Procurorii au intocmit aproape 700 de pagini de rechizitoriu in dosarul disjuns din "Zambaccian", stabilind ca luarea de mita si primirea de foloase necuvenite se ridica la aproximativ 1,4 milioane de euro. Pe 596 de pagini, anchetatorii arata modul in care familia Nastase ar fi ajuns sa primeasca o serie de bunuri pentru constructia vilelor din Zambaccian, Cornu si Christian Tell, dar si pentru campania prezidentiala din 2004.

Urmarirea penala pe numele lui Nastase a fost declansata la inceputul lunii februarie, dupa ce in noiembrie, anul trecut, procurorii au redeschis dosarul privind achizitionarea terenului din Zambaccian. In timpul audierilor, fostul consul al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun - scos de sub urmarire penala -, a declarat ca Dana si Adrian Nastase i-ar fi trimis in China - in diverse moduri - peste 700.000 de euro pentru a le achizitiona diverse bunuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.