Udemeristul Zsolt Nagy - ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiilor s-a prezentat ieri, la Palatul Cotroceni, pentru a se intalni cu membrii Comisiei speciale constituite pentru cazul sau si al fostului ministru al economiei si comertului, conservatorul Codrut seres. De subliniat e faptul ca, spre deosebire de Nagy, seres a refuzat sa recunosca respectiva comisie. Potrivit deputatului conservator Sergiu Andon, "ministrul seres trebuie anchetat de parchet, de justitie, si nu de aceasta comisie". "M-am prezentat in locul sau astazi (n.r. - luni), iar daca domnul seres va mai fi chemat la Comisie vom proceda la fel, ma voi prezenta in locul lui", a spus Andon.

Procurorii Ministerului Public ii suspecteaza pe ministrii Codrut seres si Zsolt Nagy de "contributie" la comiterea faptelor de care sunt acuzati functionarii ministeriali Dorinel Mucea si Mihai Donciu si consultantii Stamen Stancev si Vadim Benyatov - cercetati in dosarul privatizarilor. Comisia speciala de la Cotroceni, convocata de Traian Basescu ca urmare a solicitarii procurorului general al Romaniei se va intruni zilnic, pana la finalizarea cercetarilor, pentru ca documentatia care trebuie analizata in acest caz este voluminoasa.

Vantu reclama ca este filat, iar telefoanele ii sunt interceptate

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu sustine ca este filat, iar telefoanele ii sunt interceptate. Comisia SRI a inaintat, ieri, directorului Serviciului Roman de Informatii, George Maior, o sesizare din partea lui Vantu. Secretarul Comisiei SRI, Ion Stan, a precizat ca, in sesizarea sa, Vantu sustine ca a constatat ca autoturismul sau este urmarit in trafic de diverse masini, care il filau. De asemenea, omul de afaceri reclama si interceptarea convorbirilor sale telefonice. Sorin Ovidiu Vantu a solicitat comisiei sa examineze cazul sau, reclamand grava incalcare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, a precizat Stan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.