Intr-o prelegere rostita sambata in fata participantilor la congresul national al Uniunii juristilor catolici italieni, Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre tendinta de a elimina simbolurile religioase din institutiile publice.

Evocand dinamica termenului "laicitate", Papa a aratat ca exista mai multe moduri de a intelege distantarea de sacru. "Marginalizarea crestinismului mineaza bazele insesi ale convietuirii sociale. Eliminarea simbolurilor religioase din institutiile publice este o degenerare a laicismului", a subliniat Sf. Parinte.

El a evidentiat faptul ca "Biserica sprijina o laicitate sanatoasa in raportul dintre Stat si Biserica, dar in timpurile noastre exista un laicism care vrea sa-l excluda pe Dumnezeu din orice domeniu al vietii si sa nege religiei orice forma de relevanta politica si culturala". Papa a subliniat ca astazi exista multe modalitati, uneori opuse si contradictorii, de a intelege si de a trai laicitatea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.