Un numar de 1.500 de militari americani vor sosi la Mihail Kogalniceanu incepand din aprilie 2007. Statul american va cheltui 34 de milioane de dolari pentru modernizarea cazarmii care a apartinut Brigazii 34 Mecanizata de la Mihail Kogalniceanu, unde se vor instala trupele americane. Anuntul a fost facut vineri, de colonel John Ingham, seful Biroului pentru Cooperare Militara romano-americana in Domeniul Apararii. Colonelul Ingham a precizat ca baza de la Mihail Kogalniceanu va fi renovata in proportie de 90%, astfel incat sa ofere militarilor din fortele terestre si aeriene care vor stationa acolo permanent, spatii de locuit si de recreere, birouri administrative, o capela si o clinica medicala.

Potrivit sursei citate, militarii americani vor proveni din baze din SUA si Europa si vor fi rotiti periodic. Pana in 2008, numarul militarilor cazati la Mihail Kogalniceanu va ajunge la 1.500, iar acestia se vor antrena in poligoanele de la Babadag si Cincu. In baza de la Mihail Kogalniceanu vor stationa si aparate de zbor americane de tip F15, F16 si A10, intre 14 si 18. Romania si Statele Unite au semnat la 6 decembrie 2005, Acordul de acces privind stabilirea de facilitati militare americane in Romania, care a fost ratificat de Senat in iunie 2006.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.