Va incepe sau nu urmarirea penala a celor doi ministri ale caror nume apar in dosarul privind privatizarile unor societati din portofoliile Ministerului Economiei si Comertului (MEC) si Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI)? Si care este incadrarea juridica a "actelor materiale care au fost comise" de ex-ministrul Seres si de ministrul Nagy?

Sunt doua intrebari ale caror raspunsuri pot fi aflate numai de la procurorul de caz, dupa cum a precizat ieri in conferinta de presa procurorul general al Parchetului Instantei Supreme, Laura Codruta Kövesi. Desigur, daca si numai daca, in urma analizei, Comisia speciala, sesizata sa-si dea avizul pentru inceperea urmaririi penale a celor doi, va aviza favorabil solicitarea facuta de procurorul general Kövesi. Comisia se va intruni zilnic pentru a solutiona cat mai rapid cazul.

CONCOMITENT

Convocata, Comisia si-a inceput lucrarile ieri, la ora 11:00, cu jumatate de ora inainte de anuntata prima conferinta de presa a procurorului general. Faza fierbinte a intalnirii cu presa a fost, desigur, cazul de spionaj si tradare (in care au fost deja arestate patru persoane) in care apar si numele celor doi ministri suspectati de "contributie" la infractiunile pentru care s-a inceput urmarirea penala in acest dosar, respectiv tradare, spionaj (prin metode moderne), constituire de grup infractional in scopul concurentei neloiale si al divulgarii secretului economic.