Transferul OPSPI la AVAS, caruia i se anunta si continuarea - transferul tuturor societatilor de la Transporturi, Comunicatii, Agricultura si Sanatate - face din liberalul Teodor Atanasiu, fostul ministru al Apararii, cel mai puternic om din Romania, in mainile caruia se va concentra mai toata puterea economica. Energie, infrastructura, aeroporturi, porturi, turism, terenurile generoase ale fostelor statiuni de cercetare sunt pe cale sa treaca in mainile domnului Bijboaca printr-o simpla semnatura a sefului sau de partid.

Lupta acerba dintre PNL si PD de zilele acestea scoate la iveala o miscare uluitoare pe care o pregatea Cabinetul Tariceanu. Primul pas s-a desfasurat miercuri, cand ministrii PNL au adoptat, in absenta democratilor, retrasi din sedinta, ordonanta de urgenta prin care Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie a fost transferat la AVAS, institutie care trebuia desfiintata inca de pe vremea cand se chema FPS. Timp de cateva ore nu s-a stiut care este situatia actului normativ, in conditiile in care ministrul Justitiei, Monica Macovei, avertizase ca ordonanta nu poate fi supusa aprobarii Guvernului fara avizul ministerului pe care il conduce. Printr-un comunicat de presa, la ora 21, Guvernul confirma ca ordonanta a fost adoptata prin "decizia prim-ministrului Tariceanu".

Jurnalul National a intrat in posesia actului normativ, asa cum el a intrat ieri in sedinta de guvern. Ordonanta poarta semnaturile presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, pe post de initiator, in conditiile in care Autoritatea nu are drept de initiativa legislativa. Contrasemneaza ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, din partea Cancelariei primului-ministru secretarul de stat Ioan Mircea Plangu, iar din partea Ministerului Economiei, secreatarul de stat Darius Mesca, sub rezerva unor obiectii insa. Reprezentantul MEC punea problema stocurilor de iarna, avertizand ca transferul nu se poate face mai devreme de 30 de zile de la asigurarea acestora si nu fara o comisie mixta MEC-AVAS.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.