Daca Marea Britanie va restrictiona accesul la piata de munca pentru romani in forma propusa de John Reid, Romania ar putea face apel la Curtea Europeana de Justitie
Marea Britanie discrimineaza tara noastra fata de cele zece state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004, prin impunerea permiselor de munca pentru romanii care doresc sa lucreze pe teritoriul Regatului Unit, a declarat ieri purtatorul de cuvint al Ministerului Afacerilor Externe, Corina Vintan. De aceea, Guvernul de la Bucuresti "nu va asista pasiv" daca Marea Britanie va adopta o lege contrara Tratatului de aderare a Romaniei la UE si legislatiei Uniunii. De altfel, MAE a adresat o scrisoare parlamentarilor britanici, prin care le atrage atentia acestora ca, daca vor vota legea privind impunerea permiselor de munca in forma propusa de Ministerul de Interne britanic, aceasta ar fi ilegala, conform normelor europene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.