Curtea de Apel Bucuresti va incepe in 16 ianuarie, judecarea contestatiei liderului Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, fata de decizia CNSAS, potrivit careia politicianul a facut politie politica.

Plangerea lui Voiculescu - o actiune in constatare a fost formulata in baza Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar. In august, Colegiul CNSAS a respins contestatia liderului PC Dan Voiculescu la decizia Consiliului, potrivit careia politicianul conservator a colaborat cu fosta securitate, in sensul de politie politica. Legea 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica stipuleaza la articolul 16, ca in cazul unei contestatii, Colegiul Consiliului reexamineaza documentatia care a stat la baza comunicarii si in termen de 30 de zile de la data depunerii contestatiei adopta o decizie care se comunica in termen de 10 zile.

Decizia Colegiului Consiliului poate fi atacata in termen de 30 de zile de la data comunicarii la Curtea de Apel, sectia civila, in competenta careia isi are domiciliul contestatarul. Curtea de Apel judeca in sedinta secreta, in complet de trei judecatori. Participarea procurorului este obligatorie. Hotararea este definitiva si irevocabila.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.