Familia lui Teo Peter, fostul membrul al trupei Compact, a comemorat doi ani de la moartea acestuia intr-un cumplit accident rutier in Bucuresti. Accidentul a fost provocat de puscasul marin Christopher Van Goethem, pe data de 4 decembrie 2004. Moartea neasteptata a lui Teo a produs o imensa durere si mahnire familiei, prietenilor si fanilor lui Teo. Imprejurarile in care acesta si-a pierdut viata au provocat un val de indignare in randul opiniei publice din Romania, ca urmare a modului in care autoritatile americane au reactionat in urma accidentului.

Van Goethem a fost achitat de un tribunal militar american, iar autoritatile americane nu se grabesc sa raspunda cererii inaintate de familie in privinta unui acord de natura financiara, care sa faca dreptate. "Inca il plangem pe Teo si regretam faptul ca guvernul american nu si-a demonstrat pana acum in mod semnificativ regretul pentru aceasta tragedie si nu ne-a oferit pana acum un raspuns demn. Totusi speram ca in viitorul apropiat se va face dreptate pentru Teo", a declarat Dorin Peter, fratele lui Teo.

Membrii familiei au decis sa caute dreptatea prin intermediul unui proces la nivel administrativ cu autoritatile americane si in acest sens familia a inaintat o cerere oficiala in luna iulie a acestui an dar, pana in prezent, nu a primit niciun semnal pozitiv. "Oricat de greu a fost pentru noi, ne-am exprimat dorinta de a pune capat acestei povesti prin dialog, ca niste persoane rezonabile, de buna credinta. Intelegem ca aceasta cerere pe care am inaintat-o este in curs de procesare de catre autoritatile militare americane, dar suntem din ce in ce mai dezamagiti. Sentimentul nostru este ca acest proces dureaza mai mult decat ar fi trebuit. Dialogul nostru cu Armata SUA continua si speram ca autoritatile militare isi vor sustine in scurt timp, cu fapte, declaratiile anterioare prin care isi exprimau regretul. Atat familia, cat si prietenii lui Teo Peter simt nevoia de a pune punct acestei povesti. Noi consideram ca oficialitatile reponsabile din randul Ministerului SUA al Apararii stiu ca acest caz al lui Teo Peter trebuie sa fie rezolvat si trebuie sa actioneze in acest sens, pentru a formula niste conditii corecte de intelegere," a declarat Teo Peter Jr.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.