Oficialii romani din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), prezenti vineri de Ziua Nationala a Romaniei in Pristina (n.r.-provincia Kosovo) i-au asigurat pe politistii si jandarmii romani care lucreaza acolo ca in cel mai scurt timp, situatia asigurarilor de viata, a salarizarii si a locuintelor acestora va fi rezolvata.

Deoarece, potrivit unuia dintre politistii romani care munceste in Kosovo, firmele dupa piata romaneasca nu incheie contracte de asigurari de viata cu personele aflate in zone de conflict, oficiali MAI au lamurit ca situatia va fi rezolvata, in acest sens urmand sa fie consultati specialisti din Ministerul de Externe.

Cu privire la salarizarea si modul de pensionare a militarilor romani, secretarul general al MAI, Nicolae Berechet, a declarat ca pentru a fi asigurata o indemnizatie decenta "vor fi mai multi bani in partea salariala si mai putini in partea de sporuri". De asemenea, Berechet a mai spus ca politistii si jandarmii romani vor fi sprijiniti de MAI sa isi cumpere case, prin intermediul unui credit al carui girant va fi chiar ministerul.

Totodata, Vasile Blaga le-a atras atentia politistilor asupra cresterii nivelului de pregatire. Ministrul a explicat militarilor ca aderarea la UE va aduce multe schimbari in ceea ce priveste locurile de munca ale acestora. Blaga a spus ca aproximativ 6.000 de politisti de frontiera vor trebui sa se reprofileze peste cinci ani, aceasta fiind data la care Romania ar trebui sa capete statut de spatiu Schengen.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.