Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) i-a comunicat secretarului de stat in MAI Mircea Toader ca nu poate face public dosarul privatizarii SIDEX decat cu acceptul cumparatorului, compania Arcelor Mittal, transmite corespondentul NewsIn.

In aceste conditii, Mircea Toader, care a cerut in cateva randuri ca documentul sa fie facut public, a decis sa ii solicite directorului general al companiei, Lakshmi Mittal, sa-si dea acordul cu privire la publicarea documentului.

"Ii solicit lui Mittal sa faca public contractul pentru ca nu are nimic de ascuns, cred, asa cum nu au facut-o cei din domeniul energiei", a declarat, sambata, secretarul de stat Mircea Toader, precizand ca transmite aceasta cerere public, prin intermediul mass-media, si nu printr-un document oficial inaintat directorului general al companiei Arcelor-Mittal.

Toader are nevoie de acordul cumparatorului combinatului siderurgic SIDEX Galati, dupa cum l-a informat AVAS.

"Ca urmare a adresei dumneavoastra nr. 5651/MNT/07.11.2006, prin care ati solicitat copia Contractului de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni ale SC SIDEX SA Galati, va informam ca respectivul contract a fost incheiat cu conditia de asigurare a confidentialitatii, ceea ce implica abtinerea de a face public acest document, fara acordul celeilalte parti semnatare", se arata in raspunsul presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, inaintat secretarului de stat Mircea Toader.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.