Dupa moartea surorii sale, Valentin Ceausescu, ultimul copil ramas in viata al sotilor Ceausescu, e decis sa continue lupta pe care sora sa a dus-o pana in ultimele clipe ale vietii. Maine, la Judecatoria sectorului 5, Valentin Ceausescu preia stafeta, cerandu-le autoritatilor sa-i dea voie sa-si dezgroape parintii

Saptamana trecuta, o boala nemiloasa facea ca fiica fostului presedinte Nicoale Ceausescu sa devina istorie, mai ales pentru cei care i-au stat alaturi atat in momentele sa le zicem linistite de dinainte de Revolutie, cat si dupa ce singuratatea si izolarea au incojurat-o. In ultimii ani, Zoia Ceausescu a dus un adevarat razboi cu justitia. Pana in ultima clipa, ea a avut mari semne de intrebare in legatura cu executia si inmormantarea parintilor sai. Este vorba despre un dosar legat de un episod obscur al Revolutiei: executia si inmormantarea sotilor Nicolae si Elena Ceausescu. Dorinta Zoiei de a afla adevarul va fi dusa mai departe de fratele sau, Valentin Ceausescu.

"Inainte de decesul acesteia, am formulat o cerere de interventie din partea lui Valentin Ceausescu. Urmeaza ca maine instanta sa discute acest aspect si cu siguranta dansul (nota red. Valentin Ceausescu), daca are interes in aceasta actiune, vom merge mai departe. Instanta urmeaza sa decida admiterea altor probe", ne-a declarat Haralambie Voicilas, avocatul Zoiei Ceausescu. Chiar daca nu ar fi cerut, prin aceasta calitate de succesiune lui Valentin Ceausescu i se transmit drepturile patrimoniale.

"Vom merge inainte, acum cu Valentin Ceausescu", a completat avocatul Voicilas. In principiu, nu exista niciun fel de justificare a autoritatilor ca sa nu dea voie urmasilor puna in aplicare acest demers, care s-a prins undeva in plasa democratiei. Cei care au participat intr-un fel sau altul fie la executia, fie la inmormantarea sotilor Ceausescu s-au saturat ca dupa atatia ani de la acele momente numele lor sa exista doar in raport cu acest lucru. Se apropie luna decembrie si ca in fiecare an flasneta incepe iar sa cante pe toate posturile de televiziune si in ziare despre adevarul din decembrie 1989.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.