Procurorii Parchetului Judecatoriei sectorului 1 al Capitalei au luat decizia de neincepere a urmaririi penale in legatura cu dosarul in care Razvan Orasanu, fostul sef al Autoritatii pentru Valorificarea Arhivelor Statului (AVAS), ar fi scos ilegal mai multe documente din cladirea institutiei. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, solutia de neincepere a urmaririi penale a fost luata de procurori pentru ca s-a constatat ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni, respectiv ca scoaterea documentelor respective nu a adus atingere activitatii institutiei.

La inceputul lunii noiembrie intreaga presa centrala nota ca fostul sef al AVAS ar fi carat, intr-o noapte, mii de documente ale institutiei intr-o locuinta aflata in apropierea sediului Autoritatii.

In fata procurorilor, Orasanu a sustinut ca nu a sustras documentele si ca a dorit sa le pastreze din precautie, in fata unor posibile atacuri.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.