Profesorul buzoian, Emil Moise, care a cerut Consiliului National pentru Combaterea Discrimnarii ca simbolurile religioase sa fie retrase din scoli sustine ca viata sa si a familiei sale s-a schimbat in rau dupa acest demers, el primind chiar si amenintari cu moartea. Viata profesorului se pare ca ar fi pusa in primejdie de catre o femeie din Bucuresti, care i-ar fi transmis prin e-mail, intentiile sale criminale.

Despre celelate amenintari primite, Moise afirma ca acestea vin din partea inspectorului scolar din Buzau, precum si de la juristul Episcopiei Buzaului care l-ar fi amenintat ca nu-i va mai permite sa intre in scoala in care preda. Pe de alta parte, Moise este indignat deoarece se pare ca si sotia sa are de suferit in acest scandal. Profesorul buzoian a inceput un demers impotriva amplasarii icoanelor din scoli, cerand ca simbolurile religioase sa fie afisate doar la orele optionale de religie, pentru ca, in opinia sa, acestea limiteaza libertatea de constiinta a copiilor si reprezinta un abuz pentru cei de alte religii.

Drept urmare, Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a analizat marti cererea de retragere a simbolurilor religioase din institutiile de invatamant public, formulata de profesorul de filosofie din Buzau. Cu aceasta ocazie, CNCD a recomandat Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) elaborarea si implementarea unei norme interne care sa reglementeze prezenta icoanelor in scoli.

Astfel, MEdC ar trebui "sa asigure exercitarea dreptului la invatatura si accesul la cultura in conditii de egalitate; sa respecte dreptul parintilor de a asigura educatia copiilor potrivit convingerilor lor religioase; sa respecte caracterul laic al statului; sa asigure libertatea de religie, constiinta si convingeri ale tuturor copiilor in conditii de egalitate". Nemultumit insa de aceste rezolutii, Moise amenita ca va merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru a cere daune statului roman, pe motiv ca procesul ar fi fost inechitabil.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.