Guvernul de la Bucuresti face ultimele retusuri la strategia postaderare a Romaniei. Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Economiei si Comertului lucreaza la o strategie integrata de securitate energetica a Romaniei pe termen mediu, urmand ca documentul sa fie prezentat guvernului spre aprobare in urmatoarele luni, iar apoi in CSAT, a declarat, ieri, seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu.

Moscova ar trebui sa accepte actionariat vestic la Gazprom

Mihai Razvan Ungureanu a avertizat asupra necesitatii de a gasi surse de energie alternative, pentru ca independenta energetica partiala a Romaniei, sustinuta de resursele proprii, poate dura maximum 10-15 ani. MAE va publica contributia sa la strategia postaderare la sfarsitul acestei luni, a mai asigurat ministrul, precizand ca MEC urmeaza sa-si aduca completari.

Monopolul energetic al Gazprom ar putea fi evitat, daca Rusia ar da voie Occidentului sa cumpere actiuni la aceasta companie, considera Ungureanu. "Nu inteleg de ce parti din Gazprom nu sunt scoase pe piata pentru companiile vestice", a spus el, precizand ca Moscova ar trebui sa deschida toate ramurile industriei petrolului si gazelor naturale investitiilor occidentale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.