Instanta Tribunalului Bucuresti se va pronunta joi cu privire la cererea de suspendare a recursului declarat de Ion Radu Fotino, cel care revendica terenul pe care se construieste cartierul Henri Coanda, impotriva sentintei prin care s-a dispus continuarea lucrarilor.

Avocatul asociatiei detinatorilor de terenuri lot Henri Coanda, impreuna cu ANL, au solicitat, miercuri, instantei suspendarea recursului lui Fotino intrucat impotriva acestuia a inceput urmarirea penala pentru inselaciune in forma agravata, falsificarea testamentului si a expertizei care atesta dreptul de proprietate al acestuia.

"Daca ANL continua lucrarile, directorul se face vinovat de frauda si o sa plateasca, pentru ca noi o sa primim pana la urma pamantul revendicat", a declarat, pentru NewsIn, Andra Rasnoveanu, mandatar al lui Ion Radu Fotino, cel care revendica terenul din cartierul Henri Coanda.

ANL a obtinut, in 2 august, dreptul de a continua lucrarile la cartierul Henri Coanda din Voluntari. Hotararea a fost data de Judecatoria Buftea, aceeasi instanta care a omologat raportul de expertiza prin care se constata ca terenul revendicat de Ion Radu Fotino se afla in zona in care ANL doreste sa construiasca locuinte sociale. in decizia Judecatoriei din Buftea din 26 octombrie 2005, se spunea ca "se obliga Agentia Nationala pentru Locuinte sa restituie reclamantului terenul (...) pe vechiul amplasament astfel cum a fost identificat prin raportul de expertiza (...) si sa predea reclamantului terenul".

ANL a contestat aceasta sentinta, pe motiv ca actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al terenului revendicat de Ion Radu Fotino nu se suprapune peste cel pe care destinat cartierului Henri Coanda. in data de 2 august 2006, instanta a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie.

Avocatii lui Fotino sustin ca pe lista beneficiarilor ANL se afla 20 de procurori, precum si politicieni si oameni de afaceri. De asemenea, au depus plangeri penale la DNA impotriva directorului ANL si a primarului orasului Voluntari care a refuzat punerea in posesie in urma unei decizii judecatoresti. "Ne intrebam cine va suporta costurile ridicarii constructiilor pe terenul nostru, in momentul in care terenul va intra in posesia familiei noastre si cum este posibil ca un judecator sa pronunte o asemenea hotarare in contextul recomandarilor UE privind o mai mare atentie in solutionarea problemelor legate de dreptul de proprietate", a spus Andra Rasnoveanu, reprezentanta lui Fotino. Aceasta a precizat ca va depune o plancere la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO), pe baza careia spera sa obtina suprafata de teren din cartierul Henri Coanda.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.