Tribunalul Bucuresti a respins audierea ca martor a lui Sorin Ovidiu Vantu in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI). Judecatorul Mihai Rotaru a apreciat ca nu se impune audierea lui Vantu, deoarece acesta "nu a semnat acte din cele mentionate in rechizitoriu si nici nu a avut atributii legate direct de infractiunile retinute in actul de acuzare". De asemenea, judecatorul a respins si audierea altor martori, printre care Decebal Traian Remes, fost ministru al Finantelor, urmand ca, in masura in care vor aparea elemente noi in proces, sa se dispuna citarea acestora.

La ultimul termen al dosarului, din 14 noiembrie, partile implicate in proces, in frunte cu Vlas au solicitat audierea lui Vantu, pe care il considera principalul vinovat de prabusirea FNI. Pe de alta parte, instanta a respins si cererea mamei FNI-ului privind efectuarea expertizei grafologice a semnaturilor de pe ordinele de plata si contracte de cesiune. Motivul invocat de instanta pentru respingerea acestei cereri a fost ca inculpata si-a asumat riscul ca persoane din cadrul SOV Invest si Gelsor sa-i foloseasca semnatura si parafa pe actele in cauza.

Potrivit mamei FNI-ului, aceste inscrisuri nu-i apartin deoarece la momentul parafarii si stampilarii (n.r.-ianuarie 1999-martie 2000) actelor respective, ea nu se afla in tara. Vlas a declarat ca in baza actelor semnate de ea s-a produs inselaciunea, in valoare aproximativa de 300-400 miliarde de lei, bani pentru care aceasta nu doreste sa fie responsabila.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.