Curtea de Apel Cluj a luat ieri decizia definitiva de a mentine starea de arest in cazul celor cinci ziaristi de la trustul "Gazeta", acuzati de santaj si constituirea unui grup infractional. Aceasta decizie este urmarea recursului pe care patru dintre cei cinci jurnalisti l-au inaintat impotriva sentintei Tribunalului Cluj din data de 14 noiembrie. La aceasta decizie nu a mai inaintat recurs Liviu Man, presedintele trustului "Gazeta".

Insa Aurel Muresan (n.r. - directorul executiv al trustului "Gazeta") contesta starea de arest si pe motive medicale, iar acest recurs se va judeca astazi. Totodata, avocatul lui Muresan a invocat ieri o exceptie de neconstitutionalitate in cauza, urmand ca instanta Curtii de Apel din Cluj sa stabileasca tot azi daca sunt indeplinite conditiile legale pentru a fi sesizata Curtea Constitutionala. sapte ziaristi clujeni din trustul "Gazeta" sunt cercetati in acest dosar. Astfel, au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile Liviu Man, Aurel Muresan, directorul executiv al "Gazetei de Cluj", Dorel Vidican, directorul de publicitate al "Gazetei de Oradea", Anca Cocut si directorul de investigatii de la "Gazeta de Cluj", Ioan Otel, fost sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din IPJ Cluj.

Adrian Avarvarei, seful departamentului protectie interna al cotidianului "Buna ziua, Ardeal" a primit interdictia de a parasi localitatea si nu are voie sa ia legatura cu colegii sai de la ziar, si nici cu partile vatamate. Totodata si Memoranda Onac, editor general la "Buna ziua, Ardeal", cercetata in cauza, a primit interdictia de a parasi orasul pentru 30 de zile.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Cluj, in anul 2004, jurnalistii ar fi constrans oameni de afaceri, politicieni, directori de institutii publice si persoane de conducere din administratia locala sa incheie, prin societatile pe care acestia le detin sau le conduc, contracte de publicitate cu trustul de presa, in conditiile in care o mare parte dintre foloasele materiale obtinute prin aceasta modalitate le-au folosit in interes personal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.