Daca ar putea, Casa Regala ar revendica si tot teritoriul Romaniei in limitele granitelor din 1947! Conform A.M. Press, familia regala solicita, mai nou, proprietatile aflate la Predeal. Fostul suveran a solicitat primariei din statiune si retrocedarea altor cladiri si terenuri din centrul orasului. Mai mult, potrivit Prefecturii Brasov, Regele Mihai a cerut inapoi si suprafetele pe care se afla acum terenul de fotbal si parcul din Predeal.

Ca raspuns, autoritatile au declarat ca retrocedarile de la Predeal se vor incheia pana la sfarsitul acestui an, dar vor incerca sa ofere, la schimb, alte suprafete, ceea ce ar fi o decizie rationala si de bun simt! In acest context, nu putem sa nu amintim faptul ca familia regala a intrat deja in posesia Palatului Elisabeta din Bucuresti, dar si a Palatului de la Savarsin cu proprietatile aferente.

Trebuie mentionat ca, pentru achitarea intretinerii proprietatilor de la Savarsin, Regele Mihai a fost nevoit sa-si vanda casa din Elvetia. Pe langa acestea, Casa Regala asteapta sa fie emis actul de proprietate asupra Castelului Peles si a Pelisorului de la Sinaia, plus terenurile.

Cererile de revendicare devenite din ce in ce mai exagerate dovedesc ca distinsa Casa Regala aduna cu sarg o avere uriasa la care se vor adauga si cele 30 de milioane de euro promise pentru... rascumpararea Pelesului de Ministerul Culturii!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.