Traian Basescu a convocat, ieri, din avionul care il ducea spre Libia, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pentru a discuta privatizarile din domeniul energetic, inclusiv contractul de privatizare a Petrom si a societatilor de distributie a gazelor. Solicitarea presedintelui survine ca urmare a recentelor scumpiri, care au pus pe jar intreaga clasa politica si au provocat un imens scandal.

Seful statului a dezvaluit ca in urma cu o luna i-a cerut ministrului Codrut Seres sa nu accelereze privatizarea companiilor din domeniul energiei, in special a Romgaz, urmand ca procesul sa fie reluat dupa o analiza a rezultatelor privatizarilor in domeniu, inclusiv a Petrom.
In sedinta CSAT din 22 noiembrie vor fi prezentate si analizate preturile de achizitie a gazelor din import.

Presedintele Traian Basescu a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) saptamana viitoare pentru a discuta privatizarile din domeniul energetic, inclusiv contractul de privatizare a Petrom si a societatilor de distributie a energiei, precum si situatia stocurilor pentru iarna. Convocarea survine pe fondul scandalului creat de recenta scumpire a gazelor naturale.

In sedinta CSAT programata pentru 22 noiembrie se vor dezbate efectele privatizarilor din domeniul energetic, precum si elaborarea unei noi strategii energetice, care sa tina cont de resursele Romaniei. Anuntul a fost facut chiar de presedintele Romaniei, Traian Basescu, ieri, in aeronava prezidentiala, in timp ce se deplasa spre Tripoli pentru o vizita oficiala, prima dupa 1989 a unui sef de stat roman in Libia.

Basescu a precizat ca a cerut Ministerului Economiei si Comertului (MEC) o documentatie in legatura cu privatizarile din domeniul energetic. "Voi introduce in CSAT si tema legata de elaborarea unei noi strategii energetice, care sa tina cont de resursele Romaniei: carbune, nucleara, hidro", a afirmat Basescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.